Ceza Hukuku

Ceza Hukuku Ceza hukuku, sosyal açıdan tehlikeli eylemlerin suçluluğunu ve cezalandırılabilirliğini belirleyen, Türkiye’deki devlet gücünün en yüksek yasama organının normatif bir hukuk eylemidir. Ceza hukuku Türkiye Cumhuriyeti topraklarında geçerlidir ve en yüksek yasal güce sahiptir. Diğer devlet eylemleri ve diğer organlar ceza hukukuna aykırı olmamalıdır. Böyle bir ihtilaf durumunda ceza hukuku geçerli olacaktır. Buna karşılık,…

Ticaret Hukuku

Ticaret Hukuku En kapsamlı ve zorlayıcı hukuk dallarından biri olan Ticaret Hukuku; tüccarların sahip oldukları hakların, yasaların bağlamında koruma altına alınması için oluşturulmuş hukuk dallarından bir tanesidir. İşletme sahipleri için çok önemli olan hukuk dalı, ticaretle uğraşan kişilerin; yasalar nezdinde hangi haklara sahip olduklarını, nelerden muaf olduklarını, belirten hukuk dalıdır. Ticaretle ilgili tüm eylemleri düzenleyerek,…

İdare Hukuku

İdare Hukuku İdarenin işleyişinde ve kuruluşunda uygulanan hukuk kurallarını içeren İdare Hukuku; uygulanan bu kurallar ışığında kamu hukuku olabilir ya da özel hukuk kuralları ile tanımlanabilir. Bu yüzden idare hukukundan doğacak tüm uyuşmazlıklar, adli yargı yerine idari yargı ile çözümleme yoluna gidilir. İdare Hukuku’nda; kamu yararını sağlamak yanında, toplulukların idareyle aralarında oluşan ilişki süreçlerini düzenlemek…